Combat & Health Amsterdam

 

SYSTEMA RUSSIAN MARTIAL ART

Systema (letterlijk ‘het systeem’) is geworteld in de traditionele Russische gezondheid, fitness en vechtkunst. Het is een uniform systeem van concepten en oefeningen die zijn ontworpen met het ontwikkelen en verbeteren van alle drie niveaus van menselijke vermogens (fysiek, psychologisch en geestelijk).             

De 3 elementen in Systema wat een TRUE WARRIOR creëert - Combat Skill, Strong Spirit en Healthy Body.

Het lichaam moet vrij zijn van spanning, gevuld met uithoudingsvermogen, flexibiliteit, moeiteloze bewegingen en explosief potentieel. De geest of psychische staat heeft rust, vrij van woede, irritatie, angst, zelfmedelijden, waan en torts te zijn. De combat skills omvat bewegingen die krachtig, nauwkeurig, direct, efficient, subtiel en divers zijn, de handtekening van een ware professional.


ZELFVERDEDIGING/ REALITY BASED TRAINING 

Patrick heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse vechtsporten - en kunsten en heeft veel praktijk ervaring opgedaan met geweld en agressie door zijn werk bij en voor de overheid maar ook door gebeurtenissen in zijn leven.

Tevens is hij als fysiek acteur voor de Politie Academie Ossendrecht, waar hij wordt ingezet bij allerlei zwaar fysieke trainingen en scenario oefeningen van de speciale eenheden van de Politie (AOT, RRT, DB&B en AE)  

Regelmatig traint en coachen hij particulieren,, bedrijven, (semi) overheden en instanties op het gebied van weerbaarheid, agressie, stress en angst regulatie. .


BREATHING & HEALTH 

Verbeter je gezondheid en conditie, verwijder stress en herstel door middel de unieke statische en dynamische Systema adem oefeningen. geen eerder kennis, ervaring of bepaalde fitness level is vereist, DIT is hoe je fit wordt fysiek en psychologisch.

Individuele training proces voor iedere deelnemen op basis van zijn of haar capaciteiten en doelen. Ideaal voor sporters die hun prestaties willen optimaliseren, voor professionals in 'high risk' settings en voor iedereen die hun prikkelbaarheid, moeheid en frustraties vanher dagelijks leven willen overkomen en willen groeien in energie, kracht en geluk.


NATURAL MOVEMENT 

Gespecialiseerde Russische militaristische oefeningen stellen je in staat om een volledige lichamelijke warp-up en energiebalans te bereiken in slechts een paar minuten. Eerder alleen bekend binnen de Russische geheime eenheden. Deze oefeningen geven je niet alleen kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen, maar ook een hoog niveau van bewustzijn en vertrouwen.

Gecombineerd met de 'one of a kind' Systema Breathing, give deze oefeningen je een solide basis voor elke fysieke activiteit in training en dagelijks leven.


WARRIOR MASSAGE

De warrior massage zal helpen de fysieke en mentale stress, pijn, vermoeidheid en strakke pijnlijke spieren te verwijderen. U voelt zich losser, meer ontspannen, lichter en uw prestaties zullen verbeteren na de massage. 

Veel massages geven je een goed gevoel op het moment zelf, maar na 15 minuten bent u terug bij af. Van oudsher moesten de krijgers uit Rusland fysieke en emotionele stress van zichzelf en zijn medestrijders weten te verwijderen op een duurzame en effectieve manier. 

Het was letterlijk van levensbelang om emotioneel- en fysiek vrij te zijn van angst, woede, verdriet, spijt, schuld en de bijbehorende fysieke spanningen. De Systema Massage 'reinigt ' je lichaam intern van deze negatieve spanningen, gedachten en emoties.


AIKIDO 

Onze trainers hebben tientallen jaren ervaring met Aikido training en het instructie geven hierin. Er is zelfs een diepe kennis van het wapen systeem van Morihiro Saito Sensei. 

Systema training en drills zijn erg behulpzaam een aan te raden voor Aikidoka's. 

  • natuurlijk en vrij bewegen/ denken binnen ' vaste vorm'.
  • leren te ontspannen in fysieke en mentale druk/ stress.
  • aikido meer als martial art/ combat gaan zien zonder de identiteit van non- vernietiging te verliezen.
  • het leren loslaten van angsten, ego, frustraties en andere niet behulpzame emoties.


VECHT/ STUNT COORDINATIE  

Om maar even aan te geven hoe divers wij onze kennis gebruiken en kunnen overdragen zijn we ook actief op het gebied van vecht/ stunt coördinatie voor de film- en reclame industrie. We kunnen acteurs trainen- en begeleiden om hele vette vechtscènes te laten uitvoeren. Het is vanzelfsprekend dat wij tijdens deze opdrachten zeer flexibel en meedenkend zijn.  

 


Systema Amsterdam

 

Contact
Combat & Health Amsterdam
KvK: 34311332

 

Contactpersoon:
Patrick van het Nederend
Mob: +31(0)6 20444485